top of page

Fundashon Ultimo Deseo Aruba brengt nog één keer dromen tot leven

Wat doet Fundashon Ultimo Deseo Aruba?

Nog één keer een glimlach op het gezicht van een dierbare, nog één keer genieten van het samenzijn met familie, vrienden en andere dierbare personen, nog één keer het thuisgevoel ervaren, nog één keer naar het strand, de zonsopkomst zien, nog één keer naar de commune van een kleinkind of nog één keer naar carnaval gaan. Dit zijn maar een paar voorbeelden. FUDA vervult de laatste wensen van Arubaanse terminale mensen die niet langer mobiel zijn en zich in de laatste fase van hun leven bevinden. Het betreft soms hele kleine verlangens die voor deze mensen van onschatbare waarde zijn, maar die door hun beperkte mobiliteit niet vervuld kunnen worden.

FUDA realiseert deze wensen met een ambulance waar altijd bekwaam medisch geschoold personeel aanwezig is. Alle wensen worden kosteloos vervuld; de stichting draagt de kosten voor iedereen die betrokken is bij het vervoer, in de ambulance. Naast de persoon waar het allemaal om draait, is in de ambulance nog ruimte voor 2 familieleden/vrienden en 2 vrijwilligers van de stichting (chauffeur en verpleegkundige).

FUDA regelt niet alleen het vervoer maar het volledige wensenpakket.

Wensen

Hoe gaat een wensaanvraag in zijn werk?

Om een wens in te kunnen inplannen, hebben wij een ingevuld wensformulier nodig. Zodra het formulier bij ons binnen is, neemt één van onze wenscoördinatoren binnen 24 uur contact op en worden de mogelijkheden doorgesproken en wordt de wens ingepland. Vermeld daarom als contactpersoon een telefoonnummer op het formulier, zodat we u kunnen bereiken. Na het indienen van de wens regelen wij verder alles. 

Kosten

Onze wensvervulling is volledig kosteloos. Fundashon Ultimo Deseo Aruba draagt alle kosten tijdens de wensdag voor iedereen die in de ambulance meerijdt. Denk hierbij aan entreekaartjes, reserveringen etc. Dus niet alleen het vervoer.

Tijdsduur 

FUDA is met Faith & Hope Medical Transport een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het ter beschikking stellen van een ambulance met chauffeur. De wensen zullen altijd in goed overleg worden ingepland.

Daarnaast zijn er ook wensen met een harde datum (denk hierbij bijvoorbeeld aan een huwelijk of een bepaalde geplande festiviteit). Deze wensen zullen vroegtijdig aan Faith & Hope worden doorgegeven, zodat dit eventueel kan worden ingepland.

 

En dan zijn er ook spoedaanvragen waarvoor geen uitstel mogelijk is. Ook deze wensen zullen in goed overleg met Faith & Hope worden aangevraagd en zal bekeken worden of de wensvervulling op de betreffende datum haalbaar is.

Voor wie kan er een wens aangevraagd worden? 

Wij vervullen wensen voor iedereen die afhankelijk is van liggend vervoer in een ambulance. Het is helaas niet toegestaan en mogelijk rolstoelen te vervoeren in de ambulance. Hoewel de meest vervulde wensen gericht zijn op niet meer mobiele terminale personen, proberen we ook klaar te staan voor mensen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen en naar een begrafenis moeten.

Image by Jennifer Karno

Waar staat Fundashon Ultimo Deseo Aruba (FUDA) voor?

  • FUDA vervult laatste wensen voor immobiele en terminale mensen in Aruba, ongeacht hun sociale en/of culturele achtergrond en/of status.

  • Iedereen kan een wens aanvragen; de persoon zelf, familieleden, vrienden, verplegend personeel of een collega via dit wensformulier.

  • De wensen worden kosteloos door FUDA uitgevoerd.

  • De missie van FUDA is om iedere terminale bedlegerige persoon die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de persoon niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Wij willen, door het meemaken van deze gebeurtenis, levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat wellicht voor de persoon zelf en diens omgeving weer een beetje licht komt in die laatste dagen.

  • Omdat er maar één wens de laatste kan zijn en we die graag aan iedereen gunnen, helpen we iedere persoon maar één keer!

  • De locaties van de wensen lopen uiteen. Wij kijken graag wat er mogelijk is.

  • Op onze website en social media wordt bekend gemaakt welke wensen wij uitvoeren.

  • We zijn transparant over het aantal wensen dat wij uitvoeren en ons financiële beleid.

  • We staan altijd open voor samenwerking met andere partijen.

Wensformulier

Wens
Voor wie is de wens?
Geslacht
Is de locatie brancard toegankelijk?

Nieuws

Hier houden we je op de hoogte van recente gebeurtenissen.

bottom of page